SUV i ri i Alfa do të përdorë platformën mekanike të FIAT-it?

Views: 746
This will be some description under the media in header

Alfa Romeo po punon për një model të ri SUV kompakt dhe ajo që ende nuk dihet për momentin është mekanika të cilën do ta përdorë kjo makinë.

Prodhuesi italian prezantoi SUV-in e parë – Stelvio në vitin 2016, si një rival i mundshëm me modele të tilla si BMW X3, Audi Q5 ose Mercedes GLC. Alfa Romeo Stelvio është mekanikisht i bazuar në sedan Giulia, dhe përdor platformën e saj mekanike “Giorgio”.

SUV i ri, i cili do të marrë pozitën e Alfa nën Stelly dhe do të përpiqet të përputhet me BMW X1, Audi Q3 dhe Mercedes GLA, është tashmë në ndërtim e sipër dhe spekulohet se ky model nuk do të përdorë variantin e shkurtuar të platformës Giorgio.

Në vend të kësaj, ajo mund të bazohet në të njëjtën mekanikë si Renegade Jeep Subcompact (dhe Alfa Romeo dhe Jeep janë pjesë e grupit të gjerë FIAT-Chrysler), shkruan Automobile Magazine.

Përndryshe, e njëjta platformë mekanike ndahet nga FIAT 500L, 500X dhe Toro pick-up në Brazil. Kjo bazë mekanike është përshtatur për të motorët me boshte të përparme dhe mjetet 4×4. Nëse këto dalin të vërteta, kjo do të thotë se SUF i ri i Alfa do të përdorë gjithashtu disa motorë të mundësuar nga Renegade Jeep dhe FIAT 500X.

Kompakt Alfa Romeo SUV është pjesë e një plani pesëvjeçar të një kompanie që u lansua në mes të 2018 dhe ka të ngjarë të prodhohet në fabrikën e FIAT Pomillano pranë Napolit. /kp/

Comments: 29