Pushohen nga puna 17 zëvendësministra

Views: 297
donita

Kryeministri polak, Mateusz Morawiecki, tha se 17 zëvendësministra në Qeveri janë shkarkuar për të përmirësuar punën e kabinetit dhe ta bëjnë atë “më pak politik”.
Morawiecki njoftoi këtë e bënë në një kohë kur opozita ngriti pyetje rreth shpenzimeve në Ministrinë e Mbrojtjes dhe bonuse të larta të paguara anëtarëve të ekipit të mëparshëm qeveritar vitin e kaluar, raporton AP.

Kritikët thonë se niveli i konsumit është në përputhje me mesazhin e moderimit të partisë konservatore në pushtet.

Morawicki nuk përmendi konsumin, por theksoi që shkurtimet duhet të kontribuojnë në konsolidimin e vendeve të punës dhe në përmirësimin e bashkëpunimit. Nga 100 zëvendësministra, 17 u shkarkuan, tha agjencia.

Deputetët e opozitës kanë thënë se këto shkurtime nuk do të thotë shumë, sepse shumica e këtyre njerëzve do të vazhdojnë të punojnë në funksionet më të ulëta.