SBASHK-u merr vendim: nga 14 janari arsimi në grevë

Views: 1105
Avantgardia

Nga 14 janari i gjithë sistemi arsimor në vend do të jetë në grevë.

Ky qëndrim është bërë i ditur sërish nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues lidhur me veprimet sindikale nga 14 janari në shenjë pakënaqësie për koeficientin e ulët të mësimdhënësve në krahasim me sektorët tjerë.

“Ne kemi kërkuar që t’u rritet të tjerëve koeficienti, por Kosova nuk duhet harruar sistemin e arsimit çdo profesion tjetër kalon nga mësimdhënësit dhe askush nuk ka zbritur nga qielli doktor e akademik, por ka kaluar nga duart e juaja dhe kolegëve tanë”, ka thënë Jasharaj
Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/sbashk-u-merr-vendim-nga-14-janari-arsimi-ne-greve-614543/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright