Kurti: Të përgatitemi për një “pranverë shqiptare”

Views: 978
donita

Takimin e një dite më parë në Prishtinë mes liderëve të shtetit të Kosovës dhe kryeministrit Edi Rama e ka komentuar kreu Lëvizjes  Vetëvendosje, Albin Kurti, gjatë qëndrimit në Tiranë. Ai tha se “edhe në Kosovë dhe në Shqipëri duhet të fillojmë të mendojmë dhe të përgatitemi për një ‘pranverë shqiptare’”.

Kurti në një prononcim për mediat në Shqipëri, tha se takimet konjekturale nuk i shërbejnë kombit dhe se është koha për një bashkim kombëtar.

“Unë nuk mendoj që kryeministri i Shqipërisë është pro ndarjes së Kosovës. Por unë mendoj se ai ka zgjedhur për miq dhe bashkëpunëtorë në Kosovë njerëz të papërshtatshëm të cilët përfitojnë për vete dhe nuk e kanë në fokus as interesin kombëtar dhe as shtetin e Kosovës. Kam ardhur dje në Tiranë dhe nuk i kam ndjekur këto takime. Takimet konjekturale nuk do të mundin të na rritin shumë shpresat për të mirat e përgjithshme”, tha Kurti  raporton Ora Neës .

Më tej Kurti tha se “mendoj se edhe në Kosovë dhe në Shqipëri duhet të fillojmë të mendojmë dhe të përgatitemi për një ‘pranverë shqiptare’”.

“Në kushtet kur ekonomikisht jemi dobët dhe ushtritë i kemi pothuajse inekzistente, ndodhemi në një udhëkryq edhe kohor dhe hapësinor edhe si Ballkan edhe në vitin 2019 është e domosdoshme që populli shqiptar të shfaqet dhe të demokratizojë veten në mbrojtje të detyrës së tij kombëtare për bashkim dhe interesit të tij shtetëror për integrim evropian”, tha ai.

Kurti thotë se Kosova duhet t’i thotë po bashkimit me Shqipërinë dhe jo pazareve me Serbinë.

Ai tha se eksponentë të caktuar duan të ndotin fjalën “bashkim” duke skajuar skema se për një bashkim të tillë duhet ti japim territor Serbisë.

“Ne themi po bashkimit me Shqipërinë dhe jo pazareve me Serbinë. Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë duhet të na rrisë dhe jo të na fragmentarizojë, ndajë, copëtojë dhe të na zvogëlojë. Duan ta ndotin fjalën bashkim duke e sajuar skemën sipas së cilës për tu bashkuar me Shqipërinë duhet ti japim tokë Serbisë. Ne i themi jo. Nuk i kemi asnjë borxh Serbisë, Serbia na ka shumë borxh ne”.