Erdogan: Do i mbroj luftëtaret e UQK-se nga gjykata speciale pa asnjë cent

Views: 950
Avantgardia

Luuftëtarët e lirisë nuk do të mbeten pa mbrojtje. Burime të KosovaPost bëjnë të ditur se Turqia do të mbrojë pa asnjë kundërvlerë materiale të gjithë ata luftëtarë që do të akuzohen nga Gjykata Speciale.

Nesër pritet që midis organizatave të dala nga lufta e UÇK-së dhe disa avokatëve nga Turqia, të nënshkruhet një memorandum bashkëpunimi për mbrojtjen e të ftuarve nga Gjykata Speciale.”

“Ne besojmë se lufta e UÇK-së ka qenë e shenjtë dhe kjo është një padrejtësi e madhe që i bëhet luftëtarëve të lirisë, andaj do ta vëmë në dispozicion tërë potencialin tonë profesional për të dëshmuar pafajësinë e tyre nga këto akuza të pabaza