Greva e fut në bllokadë totale Aeroportin e Prishtinës, nuk realizohet asnjë fluturim

NË AEROPORTIN NDËRKOMBËTAR “ADEM JASHARI” NË PRISHTINË QË NGA ORA 08:00 NUK KA ATERUAR AS FLUTURUAR ASNJË AEROPLAN.

Krejt kjo si pasojë e grevës së punëtorëve të Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA) sa i përket Ligjit për Pagat.

Fluturimet dhe aterrimet do të mundë të zhvillohen vetëm pas orës 12:00.

Greva është paralajmëruar që do të vazhdojë, e për këtë i shqetësuar ka reaguar ministri i Infrastrukturës dhe Transportit, Pal Lekaj, i cili ka thënë se një vendim i tillë për vazhdimin e grevës do të ketë pasoja të mëdha për Kosovën.

Lidhur me situatën e krijuar dhe pamundësisë së ofrimit të shërbimit të navigimit ajror për kohën e paralajmëruar të grevës, drejtori i ASHNA-së, u kërkon ndjesë pasagjerëve të cilët e shfrytëzojnë Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, për fluturime nga Prishtina dhe anasjelltas.

ASHNA do t’ju njoftojë me kohë për zhvillimet e mëtejme lidhur me mbarëvajtjen e operimeve në ditët në vazhdim.