​Inaugurohet Qendra e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në Ferizaj

Views: 193
donita

Ferizaj është bërë me qendrën e parë të Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, e cila pritet të ndikojë në rritjen e punësimit dhe zhvillimit ekonomik, e po ashtu edhe në përkrahjen e të rinjve nëpërmjet teknologjisë informative.

Në ceremoninë e përurimit të kësaj qendre, ministri i Inovacionit dhe Ndermarrësië, Besim Beqaj, tha se Qendra e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në Ferizaj do të jetë një dritare e së ardhmes për rininë që garanton perspektivë zhvillimore ekonomike dhe sociale në qytetin e Ferizajt dhe rrethinën.

“Kosova është një nga vendet më të reja të Evropës, me një pjesë në rritje të popullsisë në moshë pune dhe të edukuar në masë të madhe, ky fakt, përbën një avantazh konkurrues në raport me ndryshimet globale ekonomike që po ndodhin. Misioni im është që Kosova të jetë qendër rajonale e zhvillimit digjital dhe teknologjik”, tha ministri Beqaj.

Sipas tij, ndërmarrësia është garantuese e zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik duke u bazuar në ekonominë e dijes dhe shfrytëzimit të teknologjisë.