Momenti kur Bill Clinton dha urdhrin për fillimin e bom.bardimeve ndaj Serbisë

Views: 351

Si dje, 20 vite më parë, SHBA së bashku me aleatët e NATO’s do të nisnin ndërhyrjen ushtarake kun.dër Serbisë përmes sul.meve ajrore, duke i sjellë Kosovës lirinë dhe pavarësinë

Pas refuzimit të ‘kas.apit’ të Ballkanit, Sllobodan Millosheviç për të vendosur paqen, presidenti i atëhershëm amerikan Bill Clinton dha urdhrin për fillimin e fushatës bom.barduese.

Sul.met ajrore vazhduan deri me 9 qershor, ku edhe u arrit marrëveshja e Kumanovës.

Pjesë nga fjalimi i ish-presidentit Bill Clinton natën kur filluan sulmet ajrore.