Albright: Kosova është ajo që më bën krenare

Views: 196
donita

Në sheshin “Madeleine Albright” në Prishtinë sot është zbuluar edhe busti i ish-sekretares amerikane të shtetit.

Albright mori pjesë në ceremoninë e zbulimit të shtatores, që u bë në 20 vjetorin e ndërhyrjes së trupave të NATO-s në Kosovë.

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit tha se angazhimi për Kosovën e bën të jetë krenare.

Pas “Ecjes për Liri” që krerët e institucioneve të Kosovës, bashkë me mysafirët amerikanw, presidentin Bill Klinton, sekretaren amerikane të Shtetit Madeleine Albright, gjeneralin Wesley Clark, ata u ndalën pranë bustit të saj për të bërë zbulimin e tij.

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, tha se është mirënjohëse për pritjen që i është bërë në Kosovë.

“Njerëzit më pyesin cila nga veprat e mia më bën më krenare dhe ajo është Kosova sepse patëm mundësinë t’i sigurojmë popullit të Kosovës të jetojnë në paqe dhe i jam mirënjohëse presidentit Klinton i cili e mori vendimin për të bërë gjithë çfarë mundëm për ju. Nuk mund t’iu tregoj sa mirënjohëse jam ndaj kësaj pritjeje sot, flamujve amerikanë dhe fjalëve ‘Faleminderit SHBA’, tha Albright.