Jusuf Buxhovi: Lu fta e UÇK-së nuk ka qenë e pastër

Views: 187
donita

Historiani Jusuf Buxhovi, në një intervistë të emisionit Rubikon, u ftua të flas rreth disa temavë shumë të ndishme në opinionin publik. Kryesisht u diskutua rreth vra sjes së 102 anëtarëve të LDK’së pas lu ftës dhe marrja e pushtetit nga UÇK’së pas lu ftës ishte një p uç.

Në intervistë e sipër, Buxhovi tha se UÇK’ja nuk ishte e pastër sepse janë vr arë mbi 100 zyrtarë të LDK’së

“UÇK’ja nuk ka qenë e pastër. Ka qenë e drejtë, por ka pasur shumë gjëra të këqija. Janë vr arë mbi 100 zyrtarë të LDK’së”, ka thën Buxhovi.

Shkrimtari Buxhovi gjithashtu ka komentuar edhe ndërkombëtarët dhe rezolutën 1244.

“Në Kosovë ka ndodh një fenomen shumë interesant sepse faktori ndërkombëtarë është kujdes që Rezoluta 1244 të sjellë një infrastrukturë demokratike në një shtet të lirë ku çlirimi të kthehet në liri dhe çlirimi të kapet nga çliri mtarët dhe për këtë fajin më të madh e kanë faktori ndërkombëtar”, ka shtuar Buxhovi.