Agim Aliu ju ndanë 20 fermerëve ferizajas motokultivatorë

Views: 114
Avantgardia

Investimet si asnjëherë më parë po prekin bujqit dhe fermerët ferizajas. Kësaj radhe, dhjetëra pajisje dhe mekanizëm tjetër bujqësor ishte përfitimi që ata patën si rrjedhojë e marrëveshjes së bashkëpunimit të Komunës së Ferizajt me Agjencinë Shtetërore për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA), nënshkruar pak muaj më parë. Për t’i uruar dhe për t’i shpërndarë këto pajisje bujqve ferizajas, doli i pari i Ferizajt, Agim Aliu shoqëruar nga drejtori i Bujqësisë dhe Pylltarisë, Burim Bajrami si dhe koordinatori për Kosovë i Zyrës së TIKA-s, Hasan Burak Ceran.

I pari i Ferizajt, Agim Aliu tha se qeverisja e tij ka orientuar një pako masash në drejtim të mbështetjes së bujqësisë dhe punonjësve në lëminë e agrobiznesit. Ai tha se kjo ngjarje e sotme, kjo mbështetje është dëshmia më e mirë se me vullnet, profesionalizëm dhe mirëplanifikim të fondeve, ndikohet në rritjen e ekonomisë lokale, përkatësisht ekonomive familjare të bujqve dhe fermerëve ferizajas, siç është rasti i sotëm ku u dhuruan mekanizëm bujqësor bashkëkohor për 20 bujq e fermerë ferizajas.