Archive

Category: Shëndetësi

Si të mbroni fëmijët nga dielli

Dermatologët kudo në botë thonë që varet vetëm nga ne nëse dielli është një mik i mirë apo një armik i pamëshirshëm: duhet të mësojmë të mbrohemi mirë. Dhe sidomos ta ruajmë sa më mirë lëkurën e butë e delikateLexo më shumë

Kur të fillohet me qumshtin e lopes tek fëmijët

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatërsubspecialist Dijetolog-Nutricionist Qumështi i lopës për të posalindurin –çfarë të keqe ka ?Për ata që zgjedhin qumështin e lopës – rreziqet ?Kur ju mund t’i filloni qumështin e lopës fëmijës tuaj ? Ka shumë prindër qëLexo më shumë

Kafshët shtëpiake mbrojnë fëmijët nga alergjitë

Sa më i madh kontakti me kafshët shtëpiake gjatë viteve të para të jetës, aq më të mbrojtur janë fëmijët nga alergjitë. Kjo është vërtetuar nga studime të kryera nga universitetet suedeze, të cilat janë publikuar në revistat prestigjoze shkencoreLexo më shumë

Tri mitet më të shpeshta shëndetësore

Me siguri të gjithë juve ju ka ndodhur që prindërit t’ju paralajmërojnë të mos dilni jashtë me flokë të lagura sepse do të sëmureni, ose keni dëgjuar se nëse i kërcitni gishtat e dorës mund të sëmureni me artrit. ÇdoLexo më shumë

Ndieni zemërim dhe hidhërim gjatë gjithë kohës

Gjumi është shumë i rëndësishëm për shëndetin tonë, mirëpo edhe për gjendjen e përgjithshme të organizmit. Vetëm dy orë më pak gjumë çdo natë mund të na çojë deri aty që të jemi të acaruar dhe të zemëruar. Hulumtimi iLexo më shumë