Lajme

DOKUMENT: HAKI ABAZI ISHTE DENONCUAR EDHE NJË HERË PËR KEQPËRDORIM FONDESH

Zyrtari i Lëvizjes Vetëvendosjes, Haki Abazi, dyshohet se është përfshirë në një skandal që kapë vlerën e rreth një milion eurove.

Në seancën e sotme të mbajtur kundër Jeta Xharrës dhe Dajana Berishës për padinë që i lidhë rreth një konteksti me Fondacionin “Shtëpia e Shoqërisë Civile SHC”, mori pjesë edhe Haki Abazi. Ai është përmendur në dosjen e padisë si drejtues i Fondacionit Rockerfeller Brothers Fund për Ballkanin Perëndimor, shkruan Insajderi.

Por kjo nuk është e parë që ish-zëvendëskryeministri i Qeverisë Kurti punoi kundërligjshëm. Ai njihet edhe për aferën e financimit të kundërligjshëm nga Partisë FER(Fryma e Re). Organizata “Çohu” vite më parë kishte dorëzuar kallëzimin penal ku thuhej se me urdhër të Abazit, FER-it i janë dhënë fonde nga OJQ FIQ.

Në sqarimin e kallëzimit penal, thuhet se Albulena Sadiku, drejtoreshë e OJQ-së INPO, kishte pranuar fonde nga Rockerfeller Brothers Fund, me kushtëzim që këto fonde të kalojnë tek FER. Kjo ishte bërë nën direktivën dhe urdhërat e Haki Abazit i cili ishte themelues i organizatës FIQ.

Related Articles

Back to top button