Lajme

Kurti prezanton hapjen e fazës së tretë

Qeveria në detyrë ka mbajtur sot një mbledhje ku kanë marrë vendime për lehtësimin e mëtutjeshëm të masave për parandalimin e Covid-19.

Pas mbledhjes, Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, së bashku me ministrin në detyrë të Shëndetësisë, Arben Vitinë, kanë prezantuar hapjen e fazës së tretë.

“Një ndër vendimet e rëndësishme që morëm tani është ai për liberalizimin e mëtutjeshëm e masave në ballafaqimin me Covid-19”.

“Së pari ne ju falënderohemi të gjithë qytetarëve të cilët edhe kur këto mase kanë qenë rigoroze, me një kulturë qytetarë të pashembullt kanë respektuar të gjitha vendimet e Qeverisë dhe MSH-së dhe këshillat e IKSHPK-së”.Lexo po asht

“Atëherë ishte koha kur ne kishim nevojë për masa rigoroze, tash nga dita e nesërme mund të fillojmë më një hapje e cila nuk është absolute”.

“Ajo çfarë po bëjmë është që po i rihapim kopshtet dhe çerdhet për moshat 0-5 vjet. Pastaj po e bëjnë organizimin për testet e arritshmërisë për klasat 9. Organizimin për testet e maturës për klasën e 12-të”.

“Me 13 mars patëm marrë vendim për t’i mbyllur kufijtë, sot posa shfuqizuam atë vendim dhe në këtë mënyrë i hapim kufijtë e Kosovës, por të gjithë ata që hyjnë obligohen t’u nënshtrohen kontrolleve në pikat kufitare”.Lexo po ashtu

“Nga dita e nesërme hapen bare, restorantet dhe kafenetë”.

“Fakti që ne po heqim gjithë këto masa nuk do të thotë se duhet të heqim dorë edhe nga kujdesi. Është e domosdoshme që të gjitha këshillat e IKSHPK-së të jenë të respektuara në plotni dhe t’i ndiqni me vëmendje vendimet e ardhshme të MSH-së”.

Related Articles

Back to top button