Lajme

Rregullorja nuk ndalon fjalët banale në Kuvend

Momente të tilla janë të shpeshta në Kuvendin e Kosovës. Por shumica e ofendimeve dhe fjalëve banale që përdoren pothuajse në çdo seancë plenare, nuk dëgjohen në televizion.

E përdorimi i fyerjeve e shprehjeve të tilla nuk mungoi as në legjislaturën e shtatë të këtij institucioni.

E edhe më i ashpër ishte fjalori që ata e përdoren në legjislaturën e kaluar të Kuvendit.

Madje deputeti Arben Gashi e ish nënkryetari i Kuvendit kishin shkëmbyer disa fjalë banale ndaj njëri tjetrit.

Deputetët mund të përdorin shprehje të tilla pasi diçka e tillë nuk është e sanksionuar në rregulloren e Kuvendit.

E sipas tij përdorimi i kësaj gjuhe nga deputetët, ka bërë që ky institucion tahumb besimin qytetar.

Related Articles

Back to top button