Shëndetësi

Si ndikon karantina pozitivisht në shëndetin tonë mendor

COVID-19 po bën kërdinë në të gjithë botën, duke i kushtuar njerëzimit qindra mijëra jetë, duke karantinuar popullsi të tëra, e jo vetëm. Ndërsa mund të jetë e vështirë të shihet drita në fund të tunelit në këtë kohë të errët, është e mundur që pandemia COVID-19 mund të ndikojë në shëndetin tuaj mendor për mirë

Sigurisht, është e natyrshme që tani nuk mund të ndjeheni shumë pozitivë dhe as nuk keni aftësi të jeni optimistë kur përballeni me këto rrethana të ndërlikuara dhe ankthe.

Vetëm ta dini se edhe kur jeni gati për një ndryshim në perspektivë, rezultatet e mundshme pozitive të gjithë këtij kaosi do të jenë atje për t’ju mbështetur gjatë kësaj normale të re në një mënyrë që ju nuk e kishit menduar.

1. Ju mund të zbuloni më shumë aspekte të vetes

Shumë njerëz vetë-identifikohen nga titujt e tyre të punës. Unë jam një gazetare. Ndërsa mund të jeni krenar për karrierën që keni kultivuar për veten tuaj, është e rëndësishme të mbani mend se, para së gjithash, ju jeni një njeri dinamik në shumë aspekte.

“Pandemia e COVID-19 ju ndihmon të përqendroheni në faktin se ju jeni një qenie njerëzore”, thotë Michael Alcee, Ph.D., një psikolog klinik në Tarrytown, New York. “Meqenëse jeni i detyruar të punoni dhe të socializoheni më pak, ju keni mbetur i/e njëjta duke u rikthyer në rrënjët tuaja”.

Related Articles

Back to top button