Lajme

Çfarë janë njollat kafe në lulelakrën tuaj të freskët?

Një numër i madh blerësish ushqimesh çuditen kur shohin njolla kafe në produktet e tyre “të freskëta”.

Sipas Trajnimit Ndërkombëtar të Prodhimit, një njollë kafe në lulelakër është një nga defektet më të zakonshme që do të shihni ndonjëherë në perime.

Arsyeja pse kjo ndodh kaq shpesh është për shkak të një procesi natyror të quajtur oksidim, i cili ndodh kur një lulelakër ruhet për një kohë të gjatë.

Sa më gjatë që një lulelakër qëndron në një raft dyqanesh ushqimore – aq më shumë ka të ngjarë të ketë disa pika.

Këto lloj njollash janë të padëmshme, por ato nganjëherë mund të ndikojnë në tregtimin e produktit.

Nëse dëshironi të siguroheni që një lulelakër është akoma e ngrënshme, hidhni një vështrim të afërt të njollave dhe kontrolloni që ato të mos jenë shumë të errëta dhe shumë të përhapura. Prekni ato për të konfirmuar që nuk kanë marrë një strukturë të butë, sugjeron The Kitchn.

Po ashtu, sigurohuni që lulelakra nuk ka erë të pakëndshme.

Related Articles

Back to top button